Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 22310 39958

Επιλογή ρακέτας Beach Tennis

Χρησιμοποιήστε το στυλ παιχνιδιού σας για να διαλέξετε τη σωστή ρακέτα του Beach Tennis.

 Είτε είστε αρχάριος ή προχωρημένος παίκτης η αγορά της ρακέτας είναι μια μεγάλη επένδυση για την εξέλιξη του παιχνιδιού σας. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να διαλέξετε σωστά την ρακέτας σας.

 1. Μήκος ρακέτας: Το μέγιστο μήκος που επιτρέπεται να έχει μια ρακέτα του beah tennis σύμφωνα με τους κανονισμούς της ITF είναι 50cm. Κατά κανόνα η πιο μακριές ρακέτες βοηθούν στο σέρβις, και στο ότι ο παίκτης αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά η μικρότερη ρακέτα είναι πιο εύκολη στο χειρισμό της, ειδικά για γυναίκες και παιδιά.

2. Το ζύγισμα της ρακέτας: Σε γενικές γραμμές αυτό που ισχύει είναι ότι οι ρακέτες με το βάρος μπροστά (head heavy) δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα στην μπάλα, ενώ οι ρακέτες με το βάρος πίσω (head light) προσφέρουν καλύτερο χειρισμό.

3. Υλικό κατασκευής: Ο πιο σημαντικός παράγοντας στη ρακέτα είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη. Οι ιδιότητες της ρακέτας, όπως η ευελιξία, το βάρος της κ.τ.λ. εξαρτώνται από τι είναι φτιαγμένη εξωτερικά και εσωτερικά η ρακέτα. Το εξωτερικό της ρακέτας είναι συνήθως Γραφίτης, Fiberglass καθώς και διάφορα κράματα Τιτανίου και Kevlar. Το εσωτερικό υλικό της ρακέτας, συνήθως πεπιεσμένος αφρός, είναι εξίσου σημαντικό όσο και και το εξωτερικό, ειδικά για την ευελιξία και την δύναμη στο χτύπημα σας.

4. Ελαστικότητα ρακέτας: Η ελαστικότητα της ρακέτας εξαρτάται κυρίως από το υλικό γεμίσματος της κεφαλής της ρακέτας. Αυτό το υλικό σε συνδυασμό με το υλικό της επιφάνειας της ρακέτας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δύναμη αλλά και την ελαστικότητα της ρακέτας. Ρακέτες με μεγαλύτερη ελαστικότητα κατά κανόνα δίνουν στη μπάλα περισσότερη ενέργεια κατά την επαφή, μιας και η μπάλα παραμένει περισσότερη ώρα κατά την επαφή επάνω στην ρακέτα, εις βάρος όμως του ελέγχου της μπάλας. Από την άλλη οι πιο σκληρές ρακέτες απορροφούν την ενεργεία της μπάλας προσφέροντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο στα χτυπήματα σας. Ένα αμυντικό στυλ παιχνιδιού είναι πιο εύκολο με μια σκληρή ρακέτα.

5. Βάρος ρακέτας:  Το βάρος των ρακετών beach tennis συνήθως είναι μεταξύ των 330g και 360g. Οι πιο βαριές ρακέτες είναι πιο σταθερές, πιο δυνατές και μεταφέρουν λιγότερους κραδασμούς στο χέρι. Οι πιο ελαφριές ρακέτες είναι πιο εύκολες στον χειρισμό, και επιτρέπουν στον παίκτη να προετοιμαστεί πιο γρήγορα για το χτύπημα. Το χαρακτηριστικό του βάρους είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για κάθε παίκτη. Οι ιδιότητες της ρακέτας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το βάρος και το ζύγισμα τους. Οι πιο βαριές ρακέτες είναι για δυνατότερα και πιο ακριβή χτυπήματα, ενώ οι πιο ελαφριές ρακέτες είναι πιο άνετες και για αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

Οι πιο αρχάριοι παίκτες συνήθως επιλεγούν ελαφρύτερες ρακέτες για περισσότερη άνεση, ενώ οι πιο προχωρημένοι παίκτες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν μεσαίου βάρους ή βαριές ρακέτες.